2018-01-12 507 瀏覽
今日跟住老細出去做嘢, 去到石門, 我都係第一次黎, 原來有好多嘢食, 不過要座得舒服就唔太多.我哋揀左呢間西餐廳(當然唔係我揀啦, 老細話事),  外表門面幾好, 幾特別, 尤其是個名"PAPA", 好似叫緊我老豆咁  叫左個最貴的牛扒(不過我老細話好平, 佢話出面食件美國扒呢個價錢係好平), 我叫左個燴牛肉飯, 餐飲我揀ICE TEA, 再加$10有個沙律仔.先黎我個燴牛肉飯, 嗰份牛肉真係好多,  真係餸多過飯, 牛肉做得算幾好, 好霖, 亦好有牛味, 呢個價錢絶對可以~跟住就黎個肉眼扒, 有炭燒風格, 老細仲教我食, 識煎係會煎埋個邊邊位, 咁樣食落口就好有口感. 同埋件扒出到黎係有閃閃下咁(我唔識形容, 好似有D幻彩咁), 咁就係新鮮喇, 佢講完, 試過又真係好似係喎!我個餐飲係ICE TEA, 有一種食完清清個口的感覺, 係好淡的, 冇加糖水, 呢個係我最讚的, 因為出去食飯, 我通常都會叫走甜少冰, 健康D我自已就唔太識食, 但我老細就好識, 食到個咀都叼晒, 佢就好滿意呢度, 應該會再有下次

牛肉飯
PAPA ICE TEA
炭燒美國肉眼扒
題外話/補充資料: 當日仲見到有明星喺度食飯呀
2018-01-08
10 分鐘 (堂食)
牛肉飯
PAPA ICE TEA