2009-05-18
今日book 左同媽媽 1:00pm 去食韓燒~ 我見個價錢平,呢度又有人讚下就去試lu~一去到個receptionist 都好有禮貌,上到去即刻有人guide 住去卡位~咁岩呢個時候特首出巡,下面條街超多人!!!我地乜都試下,感覺上d 肉真係醃得入味的~咖哩雞、牛肉、豬扒、肥牛...墨魚仔係我同媽媽既最愛!!仲有芝士腸、羊肉、尤魚鬚、茄子、紅腸、腸仔、蟹柳、魚柳、火腿、多春魚(超多春,正!)至於熟食︰煎三文魚(ok,媽媽話好正)、炒飯(普通)甜品︰西米糕(呢個真係好失望!冇椰汁味,下面d西米同上面果層椰汁係分開既,最差係佢)、芒果布甸(好甜,但食左一個唔會再食)、西瓜(超甜 + 起沙!!!)、火龍果(都甜)、雪梨糖水(超得,我同媽媽飲左兩碗,因為我地只要水)、沙律(有apple、carrot、potato,d醬有d水汪汪)sushi︰得兩款青瓜 + 蟹柳(悶)小食︰kimchee (夠辣,但咸)、芽菜(冇味)、韓式煎蔥餅(好味!!)、薑醋(d 蛋超入味!但d醋好油)、豬耳(好大陣漂白水味!)、魚仔(味道OK,但太硬)、炸饅頭(正!)我建議︰(1) o係d 沙律隔離有一種醬,有少少辣椒
咁岩呢個時候特首出巡,下面條街超多人!!!
我地乜都試下,感覺上d 肉真係醃得入味的~
咖哩雞、牛肉、豬扒、肥牛...
墨魚仔係我同媽媽既最愛!!
至於熟食︰煎三文魚(ok,媽媽話好正)、炒飯(普通)
sushi︰得兩款青瓜 + 蟹柳(悶)
我建議︰
(1) o係d 沙律隔離有一種醬,有少少辣椒+芝麻既,果隻正過佢provide果d 汁,d肉用呢一隻更好味~
(2) 佢d火唔知點解好猛,比出面果幾間勁,所以如果唔係多人食,唔好開大大火,用low至middle中間都已經可以,如果唔係,佢真係進得好快~