今日同朋友隨意行街,肚子餓了就隨機揀了間餐廳進去。一入去氣氛就覺得幾好,裝修樸實舒適,背景音樂又輕柔,最特別係可以一邊食東西一邊撫摸到店裡的貓咪🐾。我哋點了幾樣食物來試試,老實說,每一樣都幾出色。先係黑松露意粉,真係味道突出,黑松露味濃郁得嚟又唔會太over,意粉煮得啱啱好,唔會太腍或者太硬,每一啖咬落去都覺得好滿足。再講講咖喱吉列豬扒飯,吉列豬扒外脆內嫩,而家諗起都仲流口水🤤,咖喱醬汁同飯的配合度亦非常高,唔會太辣,但夠香,好合我口味。飲品和甜品方面,我點了一杯花茶,朋友點了朱古力,兩樣都好味,尤其係朱古力,濃郁又唔會太甜,末了點了個心太軟,外層微脆,裏頭的朱古力醬溫暖流心,令人無法抗拒。坐係窗邊,可以邊食邊看街景,閒適自在。店裡的貓咪又乾淨又親人,有幾隻過嚟搵我哋玩,加分唔少。最正係員工服務態度親切,見到我哋對貓咪有興趣,仲主動過嚟同我哋分享吓貓咪的小故事。呢次食飯體驗真係舒心,餐廳唔單止食物質素高,連埋環境同服務都一流,下次一定會再嚟!