2007-12-20 27 瀏覽
一個地球上祇得一個蘇絲黃,同樣地蘇絲黃喺電視介紹好正個碟肥牛亦入左佢老人家個肚,所以我地去不倒翁極其量祇係(希望)食到類似嘅質量同質素。不倒翁雖然位處佐敦道旺區,但係縮左上二樓,所以十點後亦要做特價招徠,小弟第一次去已經係十點特價時段,所以同正價時間無從比較是否將貨就價,招牌手切牛肉質素中上,不過叫大碟都係冇幾多,我同女朋友兩個人可以食兩碟大手切肥牛,份量之少可以想像得到,而且全部都碎濕濕咁,要一次淥幾塊先夠一啖,一碟大概十啖左右,鴛鴦湯底普通,西瓜汁冇味,招呼尚算不錯,間中有侍應幫你撇走湯上面嘅油同泡,不過亦犯上同其他火鍋店同一個毛病,但係猛推海鮮,雖然海鮮好利錢,但亦要顧下客人感受,適可而止。如果妳係蘇絲黃,我係食店經理,揀都揀碟靚靚仔仔嘅俾你啦,炒碟餸都叫師父炒啦,唔通叫尾鑊炒博鬧咩?加上佢呢期當紅,食店得罪佢肯定冇運行,我建議搵兩個老臨入餐廳點晒食物,到食物上檯先輪到蘇絲黃出場試食,我諗事情發展落去可能係兩個故事。