2021-05-18
武漢肺炎仲未完,我地繼續買外賣返去食。 話說呢間葫越,我地已經blacklist咗佢,真係唔會俾機會佢,我地直頭冇再提呢間嘢。 點知呢日lunch, 見有個同事拎住佢個袋返嚟食,我地見到已經問,做乜食呢間呀?! 點知隔離堆同事仲大聲過我地, 原來佢地都仲過大伏 佢地嘅經歷同我地差唔多, 佢地話d香茅豬扒好難食, 又貴又唔好食, 響度開餐廳簡直係嘥咗個鋪位!!! 嗰位拎外賣返嚟嘅同事都俾我地嚇親, 心諗, 好日唔買外賣返嚟食, 一賣就中大伏,仲要成個pantry個個都同佢講中伏。。。。 佢打開個蓋, 我見到兩塊好薄嘅牛肉。。。 wa... 就係咁$92..... 我地都呆咗,貴到咁?!冇嘢下fa?! 份量又少,又冇嘢飲,真心痴線。。。。 佢個湯原來仲有半粒+半粒牛丸, 但係,都唔會令到呢個lunch抵食咗,依然係貴到痴線, 再返去買嚟食嘅都係short嘅, or有自虐傾向,or鐘意俾人搵笨。。。。呢位同事食完當然唔飽啦, 但係呢餐咁貴,已經冇錢買tea食, 佢好慘咁晏晝要搵餅乾食,真係好慘 佢話佢以後都唔會再幫襯呢間葫越,我地公司從此又多一個受害者。。。
牛魔王湯河粉