2015-11-01 843 瀏覽
今日真係夾都無咁橋,難得同阿妹都休息。俾佢扯左去陪買餸玩煮飯仔前,過馬路時佢問我食過未,我又未,雖然仲好飽,又為左陪下佢而去食下。真係唔講唔知,佢話原來台灣都有呢間店,未食前佢已講定話下次黎要食乜,我話你肯定好食嫁喇?!佢話肯定,因為食過wo!!上次去台灣,朋友提議食呢d,當時我興趣不大,點知食食下,又幾好味喎!!黑丸嫩仙草30材料有芋q, 金薯,紅豆,珍珠,嫩鮮草同鮮奶。味道整体不錯,喜歡食材的qq度,而且不太甜!!只是沒有台式地道的真材實料大大碗,如果更冰凍會更正斗!可能大家已吃得好飽既關係,兩個人一碗都夠曬飽肚喇!呢度仲有d雜誌俾妹妹睇,而且都有紙巾盒係堂食台上,店仔黎講算唔錯!

黑丸嫩仙草30

2015-11-01