2017-05-28
之前網上介紹,中式菜,細細碟,多選擇。聽到真係好適合二人行去食。6點去到,無乜人。心諗,我早食飯姐,應該安全既。 第一碟係麻辣粉皮。微辣又或者叫唔辣。中下。第二碟咕嚕肉。上枱面時,我覺得甜酸味好香,件件都係肉,無骨。ok。第三碟係孜然羊肉,個汁醬好濃味唔辣,羊肉無羊味,質地食落似酒樓無味肥牛咁。中下。第四碟係野山椒炒牛肉,同樣好濃味,有2隻辣椒icon及有2粒真辣椒,但唔辣。中下。第五碟係什菌紅燒豆腐,都係好濃味。大致ok。第六碟係小籠包,正常味,唔咸。ok。第七碟係翅頭螺肉雲吞雞,真係不得了,一放上枱已經好強勁既藥味,趁熱試一啖,好濃厚既藥+雞味,有種似 “無雞精咁咸,但都好咸“既感覺。其實見到雞脾係開心既。中下。第八碟皮蛋。唔知係咪琴晚食米線嗰陣都食過皮蛋。我覺得呢碟無乜皮蛋味,唔辣。中下總結:idea is good。由於重口味,我飯後飲咗好多好多好多水。又或者,係我平時食得太清淡,所以唔習慣外出用餐。
聽到真係好適合二人行去食。
6點去到,無乜人。心諗,我早食飯姐,應該安全既。
第一碟係麻辣粉皮。微辣又或者叫唔辣。中下。
第五碟係什菌紅燒豆腐,都係好濃味。大致ok。
第六碟係小籠包,正常味,唔咸。ok。
總結:idea is good。
由於重口味,我飯後飲咗好多好多好多水。
又或者,係我平時食得太清淡,所以唔習慣外出用餐。