2017-09-13 2138 瀏覽
今日去開果頭做野,對面大x活好多人要排隊,冇位,價錢只差10幾蚊倒,就入去試下。餐廳既環境唔錯,好似幾新,我記得3年前黎呢個地方都未有呢間野...?兩個人食,坐二人台,張台比較細,圓台,一個餐加杯野飲都冇咩其家位。餐牌上既午餐由54蚊到60蚊不等。我叫左個對面都有得食既鮮茄菠蘿豬扒焗飯,即係焗豬扒飯,加杯熱檸蜜。等左5至10分鐘d野食就黎左,果時出面已經有人排緊隊。講返個焗豬飯,睇落唔錯,足料既。有一塊豬扒,炒底飯,少量黃椒同青椒,有洋蔥,有幾舊罐頭菠蘿,拼埋我唸應該唔夠一個ring但多個半個。豬扒size,比較細,肉既部份細過手掌,一大條骨。同對面最大既分別係個醬。幾濃,夠酸味,見倒有茄肉既。食落冇問題既,夠熱,味道合格。夠料,所以算幾好食。有焗過既味道。分量都算可以,唔係好多,都算緊緊夠飽,大食既話就會唔夠。熱檸蜜,蜜味比較淡,檸檬有點苦(係,我係食檸檬既),杯野差少少啦,只屬pass。午餐唔收加一,呢個價錢唔算好貴,但都唔係平,我記得前身係茶記...?Anyway,想坐得舒服d既話係可以一試既。
等左5至10分鐘d野食就黎左,果時出面已經有人排緊隊。
Anyway,想坐得舒服d既話係可以一試既。
鮮茄豚肉菠蘿焗飯
2017-09-13