2018-06-22
這間小舖令我印象深刻當日經過這間舖,本來都無打算買的,但D茶真係幾香咁就返轉頭睇下。就留下了第一個好印象,店員介紹佢地D野飲好清晰,而且無硬推銷的感覺,好親切所以叫了一個芒果奶蓋(因本身沒有打算寫食評所以相片已經飲左D)價錢為25蚊,本身係用細樽仔俾我的但剛剛最後一個樽給上一個客都買埋,店員同我地講唔好意思,只好用膠杯仔代替,更主動退5蚊俾我地當補償,因為店員話樽仔搞伴果汁同個奶蓋會好一點,杯會比較失色。講返杯芒果奶蓋先,我叫左杯係少甜口味的(的確杯係好難搞伴)先講個芒果味好清甜,而且有都多果肉,而且好可能芒果合時,都證明店員無介紹錯,另外再講下個奶蓋,係一個好香的忌廉奶泡,好滑好香,奶味好濃,芒果同奶蓋係一齊出奇咁夾。係一個好好體驗,值得再試!
係一個好好體驗,值得再試!