2019-08-29 1203 瀏覽
今日去左鵝皇館食晚飯餐廳地方好大而且餐廳既枱都好多,好闊落裝修佈局係好傳統既,值得一讚既係燒味放正喺門口,行過係好吸引既,我就係被哩樣吸引左啦餐廳係主力食燒味既,仲有啲兩餸飯選擇添我當然係食燒味啦嗌左「乳豬飯」同「黃袍加身叉燒飯」「乳豬飯」既乳豬都幾多下,好抵食呀,乳豬皮好脆身,好香口,皮下面既脂肪都好厚鍾意香口食物既朋友應該會好鍾意,愈多肥膏就愈鐘意😋😋而且仲有嫩嫩既乳豬肉配埋絲苗米,啲飯煮得好好,要讚下「黃袍加身叉燒飯」就令人有所失望,因為主力嘅炒蛋太老身,而且份量唔多,有啲hea,做唔到黃袍加身既感覺不過叉燒係燒得唔錯既,半肥瘦而且都叫份量多飲品就嗌左熱同凍奶茶各一杯,奶茶好有茶味,奶既比例都唔錯,我唔太鍾意飲甜既,哩度既落糖分量係okay既,所以奶茶合格!如果鍾意食燒品既朋友可以試下佢地既鵝皇飯,我見好多其他顧客都差唔多必嗌
今日去左鵝皇館食晚飯
餐廳地方好大
而且餐廳既枱都好多,好闊落

餐廳係主力食燒味既,仲有啲兩餸飯選擇添

我當然係食燒味啦
嗌左

「乳豬飯」同
「黃袍加身叉燒飯」

配埋絲苗米,啲飯煮得好好,要讚下

不過叉燒係燒得唔錯既,半肥瘦而且都叫份量多

2019-08-29
  • 乳豬