2017-12-01 117 瀏覽
要係中上環哩個核心區揾到價錢親民又有質素既餐廳食lunch真係一d都唔容易,直到近排見倒街口新開左一間小café,菜單都幾多元化,價錢都可以接受,就決定一試。特登挑選一個星期六去食lunch, 兩個人座bar table可以望下街景,寧靜又寫意。意大利雜菜湯野箘意大利雲吞好 homemade style,雜菜湯好清新健康,無落茄醬! 飲完好有家的感覺。雲吞系芝士菠菜味,應該係自家製吧,個皮一d都唔硬,粒粒都係fingerfood size,味道剛剛好一d都唔漏。哩度都有泰式咖哩青衣魚柳,好multi-national ! 唔好以為去泰式餐館食先夠正宗好味,哩度都唔差!咖哩好香椰香味,甜甜酸酸好開胃。意大利風乾火腿火箭菜沙律系清新之選,清甜蜜瓜配濃味火腿!分量都算多,可以三個人食都得。另外café都有賣cake同小食,可惜食左個甘full既lunch set, 實在系放唔落個生果tart,希望下次再黎食啦!

意大利雜菜湯野箘意大利雲吞

意大利風乾火腿火箭菜沙律