2025-02-11 0 瀏覽
聽過呢間餐廳幾次,終於有機會試!餐廳嘅裝潢好有氛圍,可能因為係室內,始終同平時韓國見到嘅路邊攤有少少唔同,但係周圍都放滿住韓國特色嘅海報、裝置仲有招牌等,營造出一種喺韓國食嘢嘅感覺!🇰🇷《韓國水產》-蠔啊!海鮮煎餅 ($118)🐙超有驚喜超足料!煎餅炸得啱啱好,仲熱辣辣脆卜卜添!😋 煎餅入邊有大大粒嘅八爪魚同埋蘿蔔絲蔥絲,再將燒好嘅蠔放喺上面!炸粉唔會好厚,食落啖啖都係料!😍一雞兩味 - 蜜糖牛油+甜辣 ($228)🐤食韓國嘢點少得炸雞!我哋每人揀咗一款自己鍾意食嘅味道,對蜜糖牛油真心意外,同平時食嘅味道好似有少少唔同,牛油味重啲,反而食到一種鹹香味,個人就真係幾鍾意!😍😍略嫌雞件好似相對比較細件有啲唔夠喉🥲炸紫菜粉絲卷 ($68)🍙啱啱炸好熱辣辣,食落勁有層次感,喺炸好嘅紫菜裏面有粉絲同埋蘿蔔絲等,點埋醬咸度啱啱好,唔點醬嘅話可能有啲淡😗阿珠媽炒年糕 ($78)🌶️相比起其他菜式可能就普通一啲,同平時嘅炒年糕相若,對於我嚟講唔算好辣,入邊除咗年糕之外仲有魚糕🙈柚子牛奶樂 ($68)🥛比想像中易入口!燒酒嘅味道唔會好出,冇蓋過柚子味道,意外地都幾和諧!

《韓國水產》-蠔啊!海鮮煎餅 ($118)🐙

一雞兩味 - 蜜糖牛油+甜辣 ($228)🐤