2023-07-24
今日做完一啲arts嘅workshop,一於要食好d!今次去到位於cwb嘅Mr.Crab!餐廳主打海鮮,我依d海鮮魔人又點會錯過呢🤩今次我地叫左set dinner for2人嘅,入面有海鮮combo(12揀3)或main(3、揀1)、湯 (2揀1)、前菜(5揀1)同意粉或飯(4揀1)包2杯house wine(紅/白/氣酒)1.海鮮combo(海蝦/墨魚仔/翡翠螺)配香蒜檸檬牛油汁呢個海鮮拼盆真係好豐富,有海蝦、墨魚仔同翡翠螺,入面仲有薯仔、粟米同香腸粒,配上自選香蒜檸檬牛油汁,真係好味!海蝦size升大隻,肉質緊實彈牙,味道鮮甜,墨魚仔夠晒彈牙,同個汁好夾,翡翠螺好大粒,啲肉好彈牙,而且夠晒鮮味,正呀😋😋2.龍蝦湯龍蝦湯味道好濃,而且湯底好滑,入口即溶,而且味道做得好平衡,勁好味!跟湯嘅麵包同湯嘅味道都好夾3.芝士蟹肉焗意大利燒烤菇啡菇上面放上海量嘅蟹肉同芝士醬,真係好豐富。焗烤過嘅菇仲留住啲汁,再加上芝士嘅香味,真係好正。啲蟹肉好鮮味,同焗烤菇一齊食落去,好有層次,啖啖肉,yummy😋4.新英格蘭白酒海蜆扁意粉啲扁意粉煮得啱啱好,唔黏唔硬,啲海蜆鮮甜彈牙,再加上白酒嘅香味,真係好
1.海鮮combo(海蝦/墨魚仔/翡翠螺)配香蒜檸檬牛油汁
2.龍蝦湯
3.芝士蟹肉焗意大利燒烤菇
4.新英格蘭白酒海蜆扁意粉
啲扁意粉煮得啱啱好,唔黏唔硬,啲海蜆鮮甜彈牙,再加上白酒嘅香味,真係好好味。啲醬汁夠味道,令味道更加豐富,但又唔會太濃,正😋
5.house wine
叫左2杯白色,雖然係house,但味道唔錯,唔酸帶少少甜,配海鮮真係岩岩好
整體黎講,餐廳食物質素高,可以一食再食