2021-03-28
武漢肺炎爆完又爆,已經搞咗年幾,真係人都癲。。。。 搞到個個人都有d心理唔平衡 咁啱之前睇到有一集空肚講宵夜, 見個芝麻糕好吸引,但係佢又冇講邊間買, 搞到我個心囉囉攣。。。。。 好彩,阿祖最後響fb有講係麗姐, 咁就即刻約friend一齊試吓~ 一入到去, 間鋪都幾大間, d位都好闊落,坐得好舒服, 周圍又貼咗好多字句,有時望住, 就算唔知點解都好,你個心都會平靜d~ 唔知係咪因為咁, d waiter哥哥姐姐都好好笑容,好好禮貌,一d都唔燥, 又唔急,感覺好舒服我地見個餐牌有好多嘢都想食,但係唔俾自己叫咁多,因為我要食芝麻糕. 咁我地就叫咗雙併餃,有4隻流心餃同4 隻梅菜餃。 叫咗個黃花魚配五柳汁,加多個台灣炒米~ d嘢食好快就嚟到~ 好肚餓呀~個梅菜餃都幾好食,我第一次食呢d餃, 覺得好特別。 個流心餃仲特別, 真係必試呀! 佢係d番茄薯仔同蛋, 好多餸咁, 真係又特別又好食~ 跟住個黃花魚都炸得好香, 配埋d五柳汁咁,酸酸甜甜,食到唔停得口~ 佢個炒米粉都唔錯, 係我最鍾意食嘅幼米粉。 又唔油, 好好食~ 食完之後,緊係要叫我地今次嚟嘅主菜啦~~ 芝麻糕!!!! 真係冇留
食完之後,緊係要叫我地今次嚟嘅主菜啦~~ 芝麻糕!!!! 真係冇留錯肚,真係一定要食 係超級芝麻!!! 佢一上枱嗰陣,凳吓凳吓,望住佢都好治癒呀..... 寫寫吓搞到我又好想再去食添 一定要約friend再去過!!!!