🐤超可愛 DUCK 意又好味的B.DUCK 茶樓 🐤請支持即刻俾心👍🏻🐤最近在旺角新開了一間B.DUCK 茶樓,身為B.DUCK 粉絲的我,即刻要衝過去試🐤店內好多B.Duck香港特色嘅插畫,仲有鴨子鳥籠,霓虹燈等裝飾,最得意是浮在半空飛緊的大鴨,同埋每個蒸籠上都有印 Buffy 的可愛樣🐤黃金咸水角 $38咸水角的外皮食落煙韌可口,很有質感,滿滿的一隻已連好飽肚🐤蝦餃皇 $46晶瑩剔透的蝦餃加上B.Duck超可愛可愛,半透明蝦餃皮包住爽彈蝦肉,同出面正常的一樣咁好食🐤燒賣皇 $42上而的蝦新鮮爽彈,下層豬肉帶少少香菇味很香🐤火焰叉燒包 $32B.duck 的眼鏡著火了,超好笑,真的唔捨得食落肚🐤招牌牌奶皇包 $32一口鬆軟流沙口感,包子是熊貓造型好得意🐤蛋撻 $16細細 Size酥皮蛋撻上面有Buffy圖案,用了一個好靚的木架盛載,非常吸睛🐤茶芥 $8/ 位 今次三人食了$253 / 人均$84 就食到,比想像中平而且好食,平時成日認為有公仔的茶樓正常都得個樣,德記茶樓原來都好有水準,B.DUCK 粉絲一定要去喔B.Duc
🐤超可愛 DUCK 意又好味的B.DUCK 茶樓
 🐤請支持即刻俾心👍🏻

🐤黃金咸水角 $38
咸水角的外皮食落煙韌可口,很有質感,滿滿的一隻已連好飽肚

🐤蝦餃皇 $46

🐤燒賣皇 $42

上而的蝦新鮮爽彈,下層豬肉帶少少香菇味很香

🐤火焰叉燒包 $32
B.duck 的眼鏡著火了,超好笑,真的唔捨得食落肚

🐤招牌牌奶皇包 $32
一口鬆軟流沙口感,包子是熊貓造型好得意

🐤蛋撻 $16

🐤茶芥 $8/ 位

B.Duck & Buffy 德記茶樓

地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 1樓

(海底撈旁的大廈)