2019-04-13
呢間coffee shop 開左都一段時間,一直無幫襯係因為門面細,感覺好迫。 今日透過openrice 食評 得知呢度有我地呢期追蹤緊的牛油果多士, 咁梗係要黎一試啦。 店來最最最特別的地方係,呢間係少數外國人做老闆的coffee shop, 所以由裝潢,食物,待客之道都有不同的風格。 先說說裝潢,店內有一大張餐桌,一家大細就最啱坐,遠觀一家大細與愛犬一齊享受豐富的早餐, 透過自然光的投射,彷彿自成一角,置身家中,畫面漂亮,可惜店內環境相片欠奉,因為唔想貿然攝下他人在鏡內😣,大家不防自己來親身感受。 食物方面,店長給了我們整整半個牛油果😋,非常豐富,在上面放上了少少「胡椒」(我的推斷),芝麻及香草,估唔到味道又夾哦,(我又可以返屋企試下)。 另外,杯Yogurt 都好正,正在可以望住老闆擺放甚麼材料落杯yogurt 到🤨,一路睇就想快d 試下杯yogurt, 杯yogurt 好大杯,一個人食唔晒。 Flat White 都好好飲。由於老闆係外國人,九成客都係外國人,基乎他對每個客人都會寒暄一返,好relax. 店內播放住搖擺的音樂,讓人可放聲談天,非常熱鬧😏。這間 細細的coffee
由於老闆係外國人,九成客都係外國人,基乎他對每個客人都會寒暄一返,好relax. 店內播放住搖擺的音樂,讓人可放聲談天,非常熱鬧😏。這間 細細的coffee shop 有著的係置身歐洲的感覺,這是由老闆滲出來的氛圍。