在附近工作,很累,只想坐低稍作休息,及食少少野補充體力。本身想食酸辣粉$30,但加餸每款$9,我想食豬紅蘿蔔冬菇,就要近$60埋單。所以最後叫咗個兩餸車仔麵$30+多一個餸= 同樣三餸$39。諗住都好,可以認真咁試吓佢嘅湯底同埋車仔麵醬汁。上到嚟嘅樣子:開始放落口,先來一點米粉及麻辣湯,湯底只鹹不辣,立即在望自己張單有冇下錯單。心想,枱面有辣椒油供應,待會可再添加。再咬一口豬紅,是偏實的質地,相比我比較喜歡滑身的,但冇腥味。冬菇是比較細的品種,大約5元硬幣大小,沒有去丁,煮得唔夠淋又唔入味,但未致於實及草青味。再食蘿蔔,成口根又苦、仲要唔入味。再嘗試食多嚿,繼續不停要吐啲渣出來。放棄。心很累,加辣椒油也放棄了。

上到嚟嘅樣子:
豬紅蘿蔔冬菇米粉(麻辣中辣+蔥荽+菜甫)

心很累,加辣椒油也放棄了。