吓噏咁突然間想食車仔麵,就去咗間新開嘅餐廳,裏面嘅裝修冇乜特別,但菜牌上嗰啲餐點照片,都攝得幾吸引人。你話如何?大老遠黎,當然要試吓佢嘅signature啦!😋正所謂食得係心情,頭盤叫咗沙嗲湯底加牛筋,啖啖肉嘅牛筋真係叫人嘆為觀止,腍得黎又唔失咬口,夠晒香濃。邊想要夠晒飽嗰陣,再配上一碟香噴噴嘅陳皮魚蛋,即刻有種無敵配搭嘅感覺。魚蛋呢,雖然唔算最彈牙嗰種,但帶陳皮嘅清新香味,都算得上係解膩嘅好選擇。👍光顧頭盤,點可以唔試下主力呢?咁就搵個朋友分享咗口水雞。勁辣嘅汁,撈上滑溜溜嘅雞肉片,真係一流,個個口感好過癮。雖然友人覺得雞肉太多骨頭,不過我就覺得咁樣先夠哂口感。最後,餐廳嘅凍檸茶冇得頂,真係清涼解渴,完美收尾!希望下次再試過其他餐點,我覺得係間好地方講吓鬼佬粤語嘅好地方,唔錯㗎!😄🍜🥢