😋😋同大家分享我間愛嘅港式車仔麵餐廳啦!呢間餐廳充滿濃厚嘅舊香港風味,同時將食物質素同口味做得一絕,又可以飽覽城市風景,真係一個好選擇。首先就要講講「酸菜金湯肥牛粉」🍲。唔知你哋有冇試過牛肉配酸菜?獨特又惹味,味道新鮮又開胃,再加上金色嘅湯底搭配嫩滑且美味嘅牛肉,各種味道調和得恰到好處,食落口既熱辣又鮮美,真係極品之選😉。🍜【菌菇雞湯,拉麵,萵筍,鴨血,五花肉】,呢個組合實在係太搶眼啦!豐富嘅食材搭配飽滿嘅湯汁,口感層次超豐富。特別係雞湯同菌菇嘅味道,混合到一齊真係令人賞心悅目,食落去幾歲嘅鴨血,更加係帶出湯底嘅滋味。五花肉足夠香口,配上軟熟嘅拉麵,每一啖都令人食指大動👍。最後一款食物,啱啱好處暑:「涼拌魚皮」🍽️。新鮮嘅魚皮混入香脆嘅蔬菜中,搭配特色醬汁,涼爽可口,口感豐富,彈牙有嚼勁,而且吃完之後又唔會覺得好飽,非常適合作為夏日嘅小食或者開胃菜😊。呢間嘅車仔麵餐廳,環境雖然簡單,但係食物質素一流,口味地道又有家鄉食物嘅感覺,真係一間值得推薦嘅好食店!無論係經過嘅行人定係路過嘅食客,都應該停低去試試佢哋家的車仔麵,相信味道一定唔會令你失望嘅!呢間店,我肯定會再去!👍👍👍👍👍