2005-05-30 6 瀏覽
星期日﹐飲茶太多人﹐我決定去吃西餐。同一條街的紅螞蟻太cheap ﹐成個街市咁﹐我決定去到加寧街最尾的Galano。Galano去過幾次食晚飯﹐除了環境裝修靚靚外﹐服務同食物都麻麻。今次食午飯﹐又比多個機會佢。午餐由$68至$88 不等﹐我本來想叫煎三文魚扒﹐但比媽咪叫左﹐便試下個羊扒。餐湯係蕃笳湯﹐我唔食蕃笳﹐佢地就比個雜菜湯我﹐但係個雜菜湯都係有蕃笳的。媽咪碟三文魚算幾大塊﹐白汁亦唔錯。我的羊扒只有兩塊﹐唔多夠食﹐不過羊扒好鮮味﹐無經醃製﹐配的汁亦剛好﹐想不到午餐比晚餐還要好食。最後的餐茶亦可以﹐只是甜品稍為失色。中午如果坐近窗口﹐可以清楚看到繁忙馬路的車來車往﹐感覺是外面忙碌﹐裡面悠閑。

最後的餐茶亦可以﹐只是甜品稍為失色。