2023-08-29
˙˚ 新墟咖啡 ˚˙ 🚨𝗡𝗘𝗪 𝗖𝗔𝗙𝗘 𝗔𝗟𝗘𝗥𝗧🫧難得入屯門先發現原來呢度好多正𝗰𝗮𝗳𝗲,仲要平過出面好多!𝟱月開張的新墟咖啡,深綠色的門面喺一堆村屋中特別搶眼🦖價錢雖然比同區的稍為高,但食物質素幾好,值得𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲🤣 ࿐ 🍅香草蕃茄包配生煎雞扒、牛油果 $𝟖𝟖💫 香草蕃茄包帶淡淡香草味,包體非常鬆軟👍🏻伴上的雞扒肉質嫩滑、𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,香草味令到個肉味道昇華咗,加埋牛油果有助降低油膩感,整體配搭都好好呢😛 🍽️豪華版𝐀𝐋𝐋 𝐃𝐀𝐘 $𝟏𝟐𝟖 牛扒偏咸、芝士大啡菇鮮甜,仲有其他𝗮𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆配料例如煙三文魚、串茄等,味道正常~𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲意外地高質,入口香脆又重牛油香,定價不低但都幾豐富😌 🥤招牌新墟凍奶茶 $𝟐𝟖 換上傳統茶記紙杯樣後更有風味,由老闆每日親自煲的奶茶入口香滑,同平時茶記味道完全唔同,味道相對較淡,但茶底更香🫖 🌰𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟑𝟖💫 榛子味香濃,對於平時少飲奶啡的我都覺得唔錯🤣
࿐
🍅香草蕃茄包配生煎雞扒、牛油果 $𝟖𝟖💫
🍽️豪華版𝐀𝐋𝐋 𝐃𝐀𝐘 $𝟏𝟐𝟖
🥤招牌新墟凍奶茶 $𝟐𝟖
🌰𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟑𝟖💫
榛子味香濃,對於平時少飲奶啡的我都覺得唔錯🤣