2018-08-29 537 瀏覽
有時人總係都偷下懶,咩都唔想攪,唔煮飯,唔排隊,唔入餐廳食,想輕輕鬆鬆係屋企食個外賣就算。今日就決定是是旦旦係街市買餸就順路買埋外賣返去當午餐。今次揀左呢間食台式野。叫左個鹽酥雞肉燥飯,入面有舊菇同蛋做配料。個菇無咩味,似白灼果type,個蛋就唔同,做到有小小流心,好滑下。肉燥汁份量足夠,可以滿足我呢d汁low飯的朋友。最後就講講個鹽酥雞,份量絕對足夠,有四大舊,唔會食到得飯gum dry。個雞可能放左係盒入面,唔夠堂食果d酥脆,但都不至於一口粉。另一次食過藥膳排骨拌麵,菇係一樣照舊淡味,蛋依舊唔錯,拌麵個麵唔會好淋,汁就夠味。可惜個藥膳排骨無可能同台灣果d比,做唔到台式風味。俾唔到台灣風味出黎。以街市的質素,超長的營業時間,既方便又唔貴的角度黎睇,呢間都可以醫肚之選。

今日就決定是是旦旦係街市買餸就順路買埋外賣返去當午餐。

今次揀左呢間食台式野。
鹽酥雞肉燥飯

藥膳排骨拌麵