之前見有人話荔枝角係美食沙漠,最近工作需要去多咗嗰頭,慢慢發現其實都有好多好西等我哋發掘。就好似今日想買啲輕便啲嘅外賣,去到D2 Place比我見到呢間味道賣相都非常精美嘅飯丸屋飯糰專賣店。所有飯糰都係即場新鮮製造,望住佢整嘅過程都幾興奮又期待。買咗兩個餐,一份自己食,一份幫朋友買。我就揀咗日式炸雞飯糰配黑糖豆漿。有相為證,啲炸雞漲啵啵大大粒,肉哋都好厚實,仲有午餐肉同蛋做配料,每啖都好滿足。另一款就叫咗明太子干貝酥飯糰,賣相同樣靚到忍唔住要打下卡,好大件嘅干貝酥,暖笠笠咁食落口真係好舒服。明太子醬嘅味都好濃郁,同飯糰本身非常夾。黑糖豆漿同黑芝麻豆漿用細杯裝真係超級可愛,cute到忍唔住要影多幾張相。兩款嘅賣相都有漸層效果,睇落非常吸引,味道同樣無得彈。薯條炸得好筆挺爽直,咬落口好乾脆,配埋明太子醬一流!麻糬波波有兩款口味,普通甜番薯同紫薯兩種顏色。食落去嘅口感一致地外脆內軟,係好正嘅小食。

所有飯糰都係即場新鮮製造,望住佢整嘅過程都幾興奮又期待。

薯條炸得好筆挺爽直,咬落口好乾脆,配埋明太子醬一流!

外賣自取