2015-04-21 792 瀏覽
搵到呢間新開嘅西餐,睇見啲燒春雞同咖啡相好靚咁,評語都唔錯,專程去試。2道菜酥炸滷水春雞+沙律/湯/咖啡只係$88。如果要沙律/湯是但一樣,加嘢飲$18就有3道菜。好似今日咁唔肚餓,就咁主菜+cappuccino。春雞一上就聞到好香嘅滷水味,好似茶餐廳嘅炸雞脾咁。質感符合預期係嚡口,但個燒汁唔漏又提到味道,不過個人認為滷水醃料可以重手啲。薯條係原條粗切炸,外表略脆,裡面澱粉重香薯味。伴碟嘅沙律菜略為乾身又冇醬汁就普通。明明叫泡沫咖啡但就冇乜泡,感覺似飲鮮奶咖啡,但香滑又有咖啡味,當然唔預期啲豆新鮮炒有個性。成餐價錢唔使$100又冇加一,食物質素唔錯,坐窗邊有居高臨下風景,餐廳環境寧靜,服務員有禮,好收貨。

2015-04-21