2022-02-21
La Famille 出名戚風蛋糕好食又輕盈 蛋糕味道選擇又多😍 啱晒用嚟同朋友慶祝生日或者間中自己獨食 為忙碌嘅生活加點甜💕 apm 店前排搬咗 宜家舖頭就更大更靚香濃開心果 $67開心果蛋糕層次豐富 外面係開心果味朱古力脆皮😋 內裏係開心果戚風蛋糕 外脆內軟綿綿😜 而且蛋糕中間仲有開心果忌廉 忌廉好重開心果味 又唔會好甜 撈埋蛋糕就更正👍🏻 斑蘭飄香 $64斑蘭味係店員推介 佢外表青綠色 係斑蘭獨特嘅標誌🥰 斑蘭飄香呢個名改得無錯 我一打開個盒嘅時候 已經聞到好香嘅斑蘭味🤓 斑蘭味好濃 蛋糕鬆軟 sponge咁😆 佢另外配light 嘅忌廉 整體唔會好heavy 英國伯爵茶 $58伯爵茶係我必食之選 伯爵茶蛋糕入邊有啲茶葉碎 所以食落去茶味特別濃郁嘅 又唔會甜🤤 伯爵茶蛋糕表面除咗有白色嘅忌廉外 亦有伯爵茶味忌廉 仲有朱古力macaron🤩 蛋糕食完口腔亦都充滿住伯爵茶嘅香味 唔太好甜味或怕甜嘅朋友啱晒😉 京都焙茶 $64焙茶味蛋糕外形靚仔 佢上面鋪咗一層焙茶奶凍 周邊係一個綠色嘅朱古力😜 整體好似一個樹輪蛋糕咁🪵 覺得好靚 焙茶味主要係奶凍到出 蛋糕就散發出焙茶嘅焙香味 偏
香濃開心果 $67
斑蘭飄香 $64
英國伯爵茶 $58
京都焙茶 $64
焙茶味蛋糕外形靚仔 佢上面鋪咗一層焙茶奶凍 周邊係一個綠色嘅朱古力😜 整體好似一個樹輪蛋糕咁🪵 覺得好靚 焙茶味主要係奶凍到出 蛋糕就散發出焙茶嘅焙香味 偏向清新😛