2019-11-02
紅磡廣場basement嘅金拇指米線, 平時都出名大件夾抵食, 下午茶就更加抵, 唔同配搭梗有款啱心水🍴, Order好等嗌number就有得食.>下午茶M7: 懷舊炸雞脾🍗+炸薯條+鮮果沙律 (HKD34)Wow! 雞脾炸到個皮勁脆呢, 有即叫即生炸嘅口感, 而且係一隻雞全脾來的. 粗條波浪紋薯條份量勁大, 炸得好透條條都脆卜卜. 沙律屬於茶餐廳特式勁多雜果撈沙律醬嗰款, 又甜又好味. >凍豆漿 (+HKD2)原來收銀枱有一個list餐飲揀, 凍飲都係加兩蚊, 菜蜜, 華田, 檸水....都有. 加兩蚊嘅凍豆漿大杯到好比一般茶飲店嘅大大杯size🥤. >好肚餓嘅fd就食”大婆上海菜飯”同”咖哩飯”, 搞到我都食左一兩塊豬頸肉, 香煎雞扒, 香煎豬扒,豬頸肉一啲都唔Dry👍🏻, 點帶有一點點甜味道嘅自家製酸辣醬勁開胃, 而咖哩汁都係店家自己調嘅味道, 點雞扒, 豬扒好正呀!! 我地request多汁係完全無托手踭仲非常welcome🤪. 煎豬扒口感係特別鬆軟嘅🤤. >Li度有小小似街坊版嘅連鎖快餐, 不同之處係嗰份人情味, 唔單止大份抵食, 味道好似屋企
凍豆漿 (+HKD2)
原來收銀枱有一個list餐飲揀, 凍飲都係加兩蚊,
Li度有小小似街坊版嘅連鎖快餐, 不同之處係嗰份人情味, 唔單止大份抵食, 味道好似屋企人煮嘅感覺(我望到廚房全是姨姨). 著校服嘅學生仲可享減兩蚊同埋送汽水🥤, 係土瓜灣紅磡黃埔街坊近近地嘅平靚正之選👏🏻.