2018-03-24
無印良品我地就行得多,MUJI CAFE我地今天就第一次食。今天約左朋友出來食飯順便交換手信,大家都岩岩旅行返來,旅行食肥左,返來就想減肥,想輕食。朋友提議食WUJI CAFE.無印不嬲比人感覺簡潔,淳樸。MUJI CAFE又系點呢?奧海城呢間裝修好有特色,充滿無印元素,佢既吊燈,好似就用左大大小小收納盒去修飾,富有想像力同設計感的同時又極具環保主題。無印餐牌有現成既餐單,也有自選的系列。當日做緊Okinawa set,系冲繩特色食材的套餐。仲有輕食,全日早餐,兒童餐的套餐供選擇。仲有一d廚師推薦,幫助一選選擇困難症的朋友揀野食我地諗住食自選,揀左食四種料理的套餐,即系每人可以揀兩熱盤+兩冷盤野食。套餐包埋餐湯,可選白米飯或十六谷米,或者面包。另外如果加甜品或咖啡果汁就要另外加錢。我地揀左熱盤糸燒青魚,薯仔蛋餅,糖醋魚塊,糖醋排骨。冷盤系帶子沙律,紫薯蒟蒻,波菜沙律,雜果沙律。無另外加錢食甜品。感覺上,價錢不算抵食。一個套餐揀四樣野食要108蚊,同佢份量不成正比。不過就絕對岩輕食的人。我地系share兩碟食物,每樣都試左下,食材上都算系過得去,份量上少左d.熱盤同冷盤平分秋色。以下系冷
MUJI CAFE又系點呢?
仲有輕食,全日早餐,兒童餐的套餐供選擇。
仲有一d廚師推薦,幫助一選選擇困難症的朋友揀野食
我地揀左熱盤糸燒青魚,薯仔蛋餅,糖醋魚塊,糖醋排骨。
冷盤系帶子沙律,紫薯蒟蒻,波菜沙律,雜果沙律。
無另外加錢食甜品。
不過就絕對岩輕食的人。
以下系冷盤同熱盤以及甜品的廚柜,影返來比你地,可以睇下有冇野岩食。