2022-03-06
有時約完朋友食lunch,再行個街,之後又未想返屋企可以去邊呢?不如試吓今次推介嘅輕食cafe🙆🏻♀️佢係位於一間新開走工業風酒店既lobby位置,唔少人帶埋部電腦一邊工作一邊嘆咖啡,係三五知己黎下午茶嘅好地方👭💖🔥提拉米蘇$48 + 熱茶$30可能係我食過最好食嘅Tiramisu!!沒有誇張,本身唔係T既愛好者,更加唔係揀甜品時既頭三位,但係果次食過返尋味!佢係偏向奶味同咖啡味重嘅style,酒味偏淡, 咖啡味又唔會苦過頭👍🏻頂層既厚cream同朱古力粉簡直係精粹!每一啖都好細膩柔軟,入口即溶,omg can I get one now please😛🤍🔥炒蛋多士$55 +凍泡茶$32炒蛋多士正常發揮喇,想食啲鹹嘢嘅呢個都係一個唔錯嘅選擇!底層係酸種麵包,炒蛋都幾嫩滑,隔離仲有啲沙律菜,下午茶都好飽肚!至於茶類🍵選擇都幾多,其中有幾款比較特別包括:lemongrass & ginger、three cinnamon🤎我自己叫咗個冷泡lemongrass & ginger,一開始唔係幾接受到個薑味,但係大熱天時檸檬同薑味,仲要凍飲,的確十分解喝解膩!👍🏻
🔥提拉米蘇$48 + 熱茶$30
🔥炒蛋多士$55 +凍泡茶$32