2016-02-14
今晚專程找住土瓜灣嘅朋友吃飯相聚,同佢咁耐無見,當然要找清靜嘅地方談個痛快!朋友帶我來北帝街找找看,比我地喺差5多盡頭找到一間地舖cafe~take a break 好岩我地啵 happy friday 當然係take 個break為辛苦嘅一星期來個完結一黎到就影哂個餐牌同大家分享一下~~叫了一個all day breakfast,中意佢營養豐富,就像每天起身嘅好心情一般,店員將佢送上枱面,顏色豐富又大份,有紅橙黃青紫灰,彩虹色咁,吸晴耶~~~有雞蛋、茄汁焗豆、蕃茄、牛角包、薯角茄汁、生菜沙律、煙肉、德國肉腸等等,朋友都猛咁叫我分d俾佢牙雞蛋炒得算5錯,香蛋味無蛋殼,good la茄汁豆夠淋,酸香黃大豆,ummm~~ 蕃茄生菜們都新鮮,可加唷!薯角炸得夠脆,金黃色,熱氣都照食可也!煙肉乾左少少,似豬肉乾,但無乜油,亦5多白色脂肪粒,已經好不錯了!咬口都卜一聲,5需要點用力或切開~ 牛角包再熱少少同俾舊牛油來就好,而家隨意夾埋德國腸自動化身腸仔包,條腸煎得好香,每啖係咸肉同黑椒,好重德式風格甜品胃曼中意cafe店,因為實有一款岩你叫了士多啤梨麻糬鬆餅,送上來時以為到了某台灣甜品店吃,賣梳
take a break 好岩我地啵 happy friday 當然係take 個break為辛苦嘅一星期來個完結 一黎到就影哂個餐牌同大家分享一下~~
雞蛋炒得算5錯,香蛋味無蛋殼,good la
叫了士多啤梨麻糬鬆餅,送上來時以為到了某台灣甜品店吃,賣梳充滿girly style~
吃落又的而且確係外脆內軟,鬆脆拉出是分不開的q彈麻糬,好中意像年輕情侶般卜卜脆同糖痴豆~~
加上果味爆燈既草莓味雪糕當醬點。有半片士多啤梨連鬆餅一齊放入口,啖啖幸福香氣流出,細心之處是在雪糕上唧了點草莓繙而鬆餅也灑了點白濛濛的糖霜 裝潢都幾有cafe風格,歐陸般木板畫,電影板,玻璃落地窗,留個影!