2014-12-12
同學仔生日,想搵個地下坐低傾下計,唔會太多人可以坐耐d既地方。其實一直留意左呢間醉串好耐,因為個名好搞笑哈哈,見佢唔係太多人,就決定去呢間試下。真露燒酒 360ml $88生日聚餐點少d欲下少少酒haha,韓國真露,成日睇韓劇都見到d人飲。酒味好濃,好少少chok喉,但回甘個下好香,真係痛並快樂著哈哈 麻醬冷豆腐 $18日式柚子凍蕃茄 $22兩個酸酸甜甜的前菜,好開胃。麻醬加豆腐係屈左少少機,豆腐滑溜溜加麻醬好正。凍蕃茄一開始食無乜特別,但後面食食下會有一種淡淡地既柚子味,食串燒前既小清新。日式波士頓龍蝦芝士飯嘟 ($98)原價係$268,但撞正promotion叫左一個試下,龍蝦都幾大隻,特別既係芝士fondue 有好重既酒味,加上脆卜卜既麵包都OK既。我覺得如果係做緊promotion又不妨試下,唔算特別好食但都幾得意。燒黑松露牛油帆立貝 ($68/隻)一上碟勁香黑松露味同牛油味,熱辣辣食d牛油同黑松露係個口到散開,正! 係咸左少少,但加埋燒酒一齊飲就剛剛好,送酒一流!燒菠蘿 $20 不嬲都好鐘意食燒菠蘿,燒完既菠蘿特別甜,同埋d汁鎖住晒,好juicy!煙肉荔枝卷 $22第一次食,
原價係$268,但撞正promotion
第一次食,超正!! 燒到脆卜卜既煙肉包住甜又多汁既荔枝,估唔到係咁夾既! 荔枝既酸甜中和左煙肉的油膩感。
如果棉花糖再燒融d好更好
燒雞軟骨$16/串
我好鐘意串燒,但好怕個d燒到乾真真,又一味得個咸字既串燒。醉串好食既地方在於燒物的調味香得黎又唔會正咸,香口得黎又唔係淨係得個脆,仲可以保持埋食物的肉汁,唔錯!
呢個係是日最正! 細細粒又得意,又唔好太濟太飽,個皮有少少脆同埋好香既蜜糖味,蕃薯又夠粉。超好食!!