2017-05-29 80 瀏覽
落雨既星期一係gloomy Monday,岩岩放假返黎心情未係好調節到,一於去飲返杯野chill下一入餐廳已經有種好relaxed既感覺,當時無給客人,播放住Adele既歌,好寧靜好和平。我同朋友被安排坐係近門口既窗口位置。好快有侍應過黎點菜。我地見有個海鮮拼盤就試下。大大個盤wulala! 有半隻龍蝦,半隻麵包蟹,玫瑰蝦,翡翠螺,鮑魚,藍青口等等麵包蟹出名膏多,呢隻既膏如果可以再香d就好。不過肉比龍蝦更甜。龍蝦既膏不夠豐富,肉質都有少少咬口,但有少少冰未解好凍。相比之下,我更喜歡其他海鮮。玫瑰蝦好大隻,肉質鮮嫩,好有刺身既感覺。不單甜,頭既膏仲好濃郁,係我最鍾意既。鮑魚做得都唔錯,有口感之餘又唔靭,仲煮得好入味。我都鍾意!海膽生蠔同精選生蠔生蠔海水味較重,唔係creamy type配上海膽既反而俾海膽搶左味咁。海鮮南瓜意大利飯用煲仔飯既方式黎present真係幾特別。creamy同好多芝士 如果多少少海鮮個海鮮味先可以出到黎。Mud duck沖涼小鴨與浴岡 加入爆炸糖更有趣,cocktail都可以好好玩。honey bee全杯都好似sober咁,配上薄脆,感覺好似下午茶,如果加埋蜂蜜

seafood platter

麵包蟹

大蝦

鮑魚做得都唔錯,有口感之餘又唔靭,仲煮得好入味。我都鍾意!

生蠔

海膽生蠔同精選生蠔
生蠔海水味較重,唔係creamy type
配上海膽既反而俾海膽搶左味咁。
海膽生蠔

意式海鮮南瓜意大利飯

海鮮南瓜意大利飯
如果多少少海鮮個海鮮味先可以出到黎。

drink mud duck

Mud duck

honeybee

honey bee
全杯都好似sober咁,配上薄脆,感覺好似下午茶,如果加埋蜂蜜會更有酒味。特別想提,個蜂巢好好咬

strawberry me
好似milkshake! 後面個枝針筒有士多啤梨醬自己打落野飲度,玩味好重。不過打曬落去好似太甜,落一半就夠lu。同埋都幾飽肚。

p.s. 原來八點半前有八折,真心抵飲!
seafood platter
大蝦