2023-09-03 66 瀏覽
呢間咖啡店裝潢真係非常有特色同創意!我今日同朋友食左佢哋嘅幾款食物同飲品,真係好驚艷。首先,我點咗個Smoked Salmon Egg Benedict Croissant。佢嘅麵包好鬆軟,有少少酥脆,非常適合配上醃製過嘅煙燻三文魚同流心蛋。我食咗一啖,口感好豐富,鮮嫩嘅三文魚同埋蛋液搭配得恰到好處。而佢哋嘅Avocado Scrambled Eggs Croissant, avocada 切得好靚,而且生熟程度啱啱好,伴隨煮得啱啱好嘅炒蛋,口感豐富!avocado同炒蛋嘅組合,令味道更加層次分明,係一個非常健康同美味嘅選擇。飲品方面,我地叫咗個Lime Soda同埋一杯Matcha Latte。Lime Soda非常清新,有淡淡嘅青檸香氣,加上微微嘅氣泡感,好解渴。至於Matcha Latte,係我個人非常鐘意嘅一款飲品。佢地使用嘅抹茶粉非常細緻,入口滑順,茶香濃郁而且唔會太甜,完美地平衡咗抹茶同牛奶嘅味道。