平日都知道觀塘駱駝漆啲工廈大把野行,但估唔到連串燒店都有!今次我地黎到觀塘既歡喜燒,呢間店舖主打自動旋轉串燒,衛生又乾淨。一入門口,就已經見到雪糕櫃同飲品櫃,因為任飲任食,所以一黎就可以拎飲品,非常方便。之後,我地去左熟食櫃拎辣炒蜆食,仲有大大粒咖喱魚蛋。然後我地當然要拎主菜既串燒串啦,店舖好貼心咁貼哂標籤比客人識別唔同串燒,每串串燒已經穿好晒。餐廳主打無火無煙燒烤,所以食完都唔會全身有味道。一黎到,店員好快講解食物點為之熟,同介紹唔同醬料,仲送左一大碟茄子俾我地食住先。由於疫情關係,所有炸物都即叫即整,所以送到上枱都熱辣辣,而且好有效率。一開始,我地叫左幾款炸物同軟殼蟹迷你漢堡。先講軟殼蟹迷你漢堡,漢堡用左綠茶麵包,麵包搽上牛油,又脆又特別,加埋軟殼蟹一流!至於其他炸物方面,我覺得蝦春卷都幾好味,因為係有原條蝦,香脆又唔油膩。佢地串燒款式非常多,豬、牛、羊、雞、內臟同丸類都一應俱全,連棉花糖同蒜蓉包都有嫁,非常特別,而且燒完仲可以點佢地既孜然粉食,有辣有唔辣,仲有自家製辣粉添!肉類方面,根據店員推介,我地燒烤既時候搽左秘製沙嗲醬,所以食落非常惹味,個人推薦佢地既牛舌,軟熟又嫩口。至於

肉類方面,根據店員推介,我地燒烤既時候搽左秘製沙嗲醬,所以食落非常惹味,個人推薦佢地既牛舌,軟熟又嫩口。至於蔬菜方面,佢地有不同菇類同萵筍,燒烤時搽埋甜甜地既鰻魚汁,又香又唔會有罪惡感。

去到最後,我地除左食雪糕,仲叫左餐廳推薦既台式甜品,我今次簡左芋泥配番薯圓、芋頭圓、紫薯圓同益力多爆珠,芋泥唔算太甜,加埋其他配料都幾好味,其他餐廳都唔係好常見。