2014-10-18 4070 瀏覽
我無數過呢度幾耐會轉一次餐牌,不過每一次見到佢轉左之後有我心儀嘅點心,我就會高興到不得了!我地一家4口嚟到每次都唔係嗌好多野,不過佢加價都狼狼地。好似呢個北菇滑雞飯,佢呢度啲煲仔飯真係唔錯! 因為唔係好似明星咁,啲煲仔飯係個飯煲放落去,然後焗一焗咁hea你,佢係真係有飯焦架! 同埋雞件好滑係真嘅! 淋埋豉油上去焗一焗,真是人間美味喔~! 不過價錢都合理~呢個蜆芥鯪魚球當然無得同中山啲蜆芥鯪魚球比,因為我食過最好食嘅真係o係中山~ 不過呢度都唔差,上碟係熱辣辣,佢地完全唔係炸粉蓋住個鯪魚球,而蜆芥亦都唔腥~ 到我最鍾意嘅黑椒蒸豬肚啦~~~ 佢呢度係真係整得好好,每一舊大小適中,仲唔會有過濃嘅黑椒味,下面墊底嘅蘿白都好好食。不過呢...呢碗芋頭西米露就麻麻地,好稀,無乜味咁,雖然有大小西米,叫有啲口感,但明顯落唔夠椰汁~總括來講,係大圍區呢間飲茶真係叫好好食架啦~ 係價錢冠絕全大圍囉~ 不過如果想食啲更精緻啲嘅點心,可以去隔離粵軒。
北菇滑雞飯
蜆芥鯪魚球