2019-05-05 963 瀏覽
之前經常去裕滿人家幫襯,上個月光榮退場,變咗牡丹金閣!星期日諗緊食乜早午飯之際,就同老公提議去試試牡丹金閣,如果唔錯的話可以延續我地行去交通廣場飲茶既嗜好去到茶樓大概10:45,接待員見到我地已經主動安排入坐。老公有啲唔滿意係安排我地坐電梯走廊既兩人枱,少少對住出菜位走廊我倒覺得冇問題⋯大廳既枱梗係安排比4人或以上啦!坐低落柯打,點咗六款點心⋯咸水角、咖哩土魷、叉燒包、千層糕、牛肉球、鮮蝦菜苗餃!呢度仲keep住有雀巢芋角,依家好多茶樓唔做喇,識食既朋友可以黎食喇。第一款送黎既係咸水角呢款係我同老公摰愛,佢哋整得脆口而且唔係夾肥豬肉,真係食得好滿足。之後黎牛肉球、菜苗餃同土魷⋯款款新鮮唔濃味,好抵讚。最後上埋叉燒包同千層糕正吖~叉燒包唔係勁多獻果款,有叉燒食,包鬆軟。最開心係千層糕真係用咸蛋黃果款造法,唔係千層奶黃糕,實在太難得
之前經常去裕滿人家幫襯,上個月光榮退場,變咗牡丹金閣!

我倒覺得冇問題⋯大廳既枱梗係安排比4人或以上啦!

第一款送黎既係咸水角

咸水角