2022-06-12
對上一次幫襯北海道食堂已經係差唔多一年前,個陣係幫襯晚市放題~ 而家逢星期日同娘親帶住個小魔怪👶🏻出街食野就一定要搵間闊落d,最好有卡位既餐廳,而今次北海道食堂就被選中喇!我地叫左兩個set 💁🏽♀️ 包餐包仔、餐湯同埋餐飲~ 黑糖餐包迷迷你你咁,感覺係自家製~ 雖然我地淨係叫左2個餐,但係餐廳好好咁俾左3個我地🥺👍🏼 餐湯菇菌味好濃郁🍄 餐飲可以揀凍果茶🍹 小魔怪係咁不停啜啜啜,佢姑姐我就不停加水,因為唔想佢飲咁多甜野🤣 覺得太甜了!➿ 鹽煎比目魚柳伴海膽醬明太子忌廉汁扁意粉 ($128)比目魚柳煎得恰到好處~ 本來幾期待個意粉醬,但係食落覺得冇咩特別,忌廉味比較重,掛到汁既!🍝➿ 西冷牛扒配黑松露野菌燴飯 ($138)錯foc🙊 野菌既份量好慷慨,除左燴飯入面有之外,連拌碟都有,岩哂菇控母女~/ 幫襯過呢度大概三四次,印象最深刻係幾年前既新年黎左呢度食晚飯,飯後店家好sweet咁送上紅豆年糕湯☺️ 今次黎到,雖然變左係食西餐,食物質素既記憶點冇以前咁高(或者因為我腦霧🤣)但係老細親切呢點係冇變既,仲主動同小魔怪👶🏻玩飛高高!
我地叫左兩個set 💁🏽♀️ 包餐包仔、餐湯同埋餐飲~
餐湯菇菌味好濃郁🍄
➿ 鹽煎比目魚柳伴海膽醬明太子忌廉汁扁意粉 ($128)
➿ 西冷牛扒配黑松露野菌燴飯 ($138)