2020-07-06 1906 瀏覽
今天晚上跟朋友在她公司附近吃飯,她表示這間車仔麵不論lunch時段或者晚餐時段都是人龍店,所以要帶我黎食下!車仔麵店就在西九龍中心對面,在轉角的位置。餐廳座位不算很多,當天來到剛剛好還有座位,遲多一步都要等位呢!麵店牆上畫了車仔檔的壁畫,幾特別!餐牌上都有多款餸菜可以選擇。豬紅韮菜餃蘿蔔菠菜麵,菠菜麵軟硬度剛剛好,像粗麵的粗幼度,豬紅夠入味,蘿蔔炆得好冧又入味,而韮菜餃餡料幾多,韮菜味濃郁。湯底揀選了腩汁,湯底帶有牛腩味,幾清甜。南乳豬手大腸豬皮生菜底,豬手炆得好冧好入味,而且好大舊,好有骨膠原感,大腸不會有臭味,豬皮咖哩味濃郁,沙爹湯底味道香濃,令生菜味道惹味,能夠有菜底選擇岩哂一眾女生!醉雞翼,花雕味不算好濃,雞翼幾大隻而且多肉。凍檸茶,檸檬茶茶底夠澀,好有茶餐廳感,不會太甜。餐廳食物味道不錯,而且都幾足料,唔怪得是人龍店啦!
麵店牆上畫了車仔檔的壁畫,幾特別!
餐牌上都有多款餸菜可以選擇。
醉雞翼,花雕味不算好濃,雞翼幾大隻而且多肉。
凍檸茶,檸檬茶茶底夠澀,好有茶餐廳感,不會太甜。

餐廳食物味道不錯,而且都幾足料,唔怪得是人龍店啦!
2020-07-03