2020-12-30 286 瀏覽
疫情下氣氛唔好,唯一最快令人開心嘅野,當然食好野啦,朋友話食到好悶,想試吓新野🤔🤔🤔行到佐敦上網一睇,好多人推介,正宗印度菜,食印度咖哩都食過,但入印度餐廳食餐正宗印度就未試過,咁就試吓啦店外都好有特式,行過都會停步睇吓薄脆~好脆,十分香口,配上青醬,會追住食🤣🤣Veg. Samosa~素菜咖哩角,賣相有幾分似咸水角咁,但變左3角形,食落偏實身有口感,咖哩薯仔,青豆...呢個係店員推介必食小食之一Panni Poori~香炸空心波,望落好得意,但唔識食,店員教導下,係倒汁落空心波,成個啪落口到食,醬汁酸酸甜甜,空心波又脆,未食過嘅我,覺得好新奇🤣🤣Mutton Biryani🐏~羊肉炒飯,香濃香料味,有少少羊騷味,但唔會過重,而羊肉十分淋,而且配上正宗印度飯,成個食晒Lime🍋 Soda~soda就正常野,夠凍解渴Mango🥭 Lassi~店員推介,佢話必食,所以叫左,芒果味濃,加上酸奶,好特別🤗而且仲有個拉花咁好靚

店外都好有特式,行過都會停步睇吓

薄脆~好脆,十分香口,配上青醬,會追住食🤣🤣

Lime🍋 Soda~soda就正常野,夠凍解渴

2020-11-25
  • Panni Porri