2015-06-23
星期六, 下午2:00PM, 去到岩岩好有位, 但之後就好多人要等啦.店內睇落好細, 不過坐低左感覺光鮮, 有空間感.見好多款漢堡揀, 我同友人考慮左好耐, 最後決定叫2款漢堡試試, +$12有薯仔汽水, 特飲補差價.凍朱古力咖啡, 大大杯好抵飲, 而且唔會好甜, 冇俾冰沖淡咖啡味.凍抹茶奶昔, 同樣大杯, 好岩夏天飲, 抹茶味唔會好濃, 反而奶味幾突出.2個漢堡同時送上, 睇落好足料好吸引丫, 仲有粗薯熱辣辣好正.型男漢堡, 最吸引既地方係有煎蛋, 刺穿蛋黃流落配料連包食, 味道豐富左.仲有少用既紅菜頭, 菜都有2款, 加埋煙肉, 蕃茄,,,,,其肉類同菜類都各一半, 感覺健康D而且唔膩.漢堡比較硬, 唔算多肉汁, 不過牛味濃. 麵包烘過暖暖地, 外脆內軟, 有落心機整.芝士蘑姑漢堡, 好多芝士好香濃, 蘑姑炒香同芝士好夾.呢塊漢堡肉冇甘硬, 多肉汁D. 呢個包配料比較少, 不過分量很足夠. 味道都好平衡.
店內睇落好細, 不過坐低左感覺光鮮, 有空間感.
凍朱古力咖啡 (左), 凍抹茶奶昔(右)
型男漢堡
芝士蘑姑漢堡