餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2018-12-15 128 瀏覽
尖沙咀-花斑茶社:岩鹽黑糖珍珠厚奶(hk$32)虧虧的我一入冬就病左喉嚨痛,一咳就扯起哮喘,唯有同凍飲byebye!! 花斑茶社在isquare轉角條街,吸引我既係新出既銀耳薑奶熱飲,但又驚喉嚨痛食薑唔好,最後就揀左岩鹽黑糖奶。第一次飲熱既黑糖奶,感覺比凍飲甜d,但咁凍既天氣來杯熱熱甜甜既黑糖奶,補充熱量感覺quite nice😎加左岩鹽既黑糖奶比普通黑糖奶具層次,適度的咸香估唔到同黑糖又幾夾,仲有點飲奶蓋既感覺,好似無咁甜膩,黑糖珍珠每日手炒,入味而且煙韌度到位,可能因為我點熱的,煙韌度都幾持久。PS 其實我黎既主要目的係買bucket既不鏽鋼飲管,$88 ,同時可以有一杯飲品半價優惠哦😃加入環保潮流,一齊用少d膠。
尖沙咀-花斑茶社:岩鹽黑糖珍珠厚奶(hk$32)