2020-05-10 11 瀏覽
夏日炎炎,又係食冰品既時間啦~雖然我個人比較鐘意未到夏天個陣食,因為可以慢慢食,唔洗驚佢好快溶哂丫嘛!同男朋友係附近食完壽司,行左入厚福街搵甜品。呢間小小既雪糕店係一個轉角位,雖然位置比較隱蔽,但係粉紅色既燈牌十分突出!店內既佈置都十分有心雪糕既選擇唔算多,店員都有熱心推介下佢地唔同款式雪糕既特別之處。最後我揀左一款平時比較少見,特別啲既生蜂蜜玫瑰奶杯。淋面既蜂蜜清甜,而且仲有蜂蜜巢格係上面,好有心思~平時真係好少見會加落雪糕到。雪糕有啲甜度,帶有淡淡既玫瑰清香。加上高質蜂蜜,成杯雪糕完全唔會死甜同完全無heavy既感覺。真係唔好睇佢杯仔細細,其實份量都唔少。打卡影幾張相既時間,個雪糕已經滴哂汗~天氣實在太熱啦,要快快手食先得!

2020-05-09
$52 (其他)