2017-03-06
係cwb行完街,轉入少遊客嘅巷仔,有各式各樣嘅餐廳同cafe,我同朋友揀咗間靜靜地又靚嘅cafe食野,可以休閒啲食野又可以休息一下。環境好靚而且燈光柔和,俾客人一種好放鬆嘅感覺,牆上貼咗唔同食物相,望落都好吸引!!我地問店員有咩推介,佢介紹咗幾款受歡迎嘅食物俾我地試,實在太好啦~唔使諗到選擇困難,而且仲會提我地唔使嗌咁多住,驚我地食唔晒浪費咗👍🏻👍🏻拔絲芝士黑松露多士先黎一個餐前小食,本來以為多士加芝士會好heavy, 但份量夠晒我地兩個人食,細細件多士啱啱好。個包整到脆卜卜,加埋黑松露獨特嘅香味,變成咗好香口嘅小食,仲有拉芝!!酥炸軟殼蟹芒果莎莎漢堡漢堡特別之處在於加埋芒果變咗酸酸甜甜嘅口味,酥脆軟殼蟹炸完啲油勁香,甜同咸恰到好處,成個包都好夾,好好味~薯條即炸完新鮮出爐,而且係粗薯,薯仔迷必叫🤤 如果有多啲唔同嘅醬就好!伏特加忌廉汁煙三文魚長通粉酒味唔算好重,加咗酒令個忌廉汁更香濃,同埋好creamy可以浸晒每條長通粉。三文魚份量好多,除咗有上面生食,通粉仲有啲熟咗嘅,真係啖啖汁加啖啖肉,值得一讚😍朋友就覺得咸咗啲,因為本身煙三文魚已經有味,加埋已經調好味嘅汁就有d咸,如果淡返啲會
先黎一個餐前小食,本來以為多士加芝士會好heavy, 但份量夠晒我地兩個人食,細細件多士啱啱好。個包整到脆卜卜,加埋黑松露獨特嘅香味,變成咗好香口嘅小食,仲有拉芝!! 酥炸軟殼蟹芒果莎莎漢堡
漢堡特別之處在於加埋芒果變咗酸酸甜甜嘅口味,酥脆軟殼蟹炸完啲油勁香,甜同咸恰到好處,成個包都好夾,好好味~ 薯條即炸完新鮮出爐,而且係粗薯,薯仔迷必叫🤤 如果有多啲唔同嘅醬就好! 伏特加忌廉汁煙三文魚長通粉
朋友就覺得咸咗啲,因為本身煙三文魚已經有味,加埋已經調好味嘅汁就有d咸,如果淡返啲會更好,不過整體都唔錯嘅~ 黑糖薑母龍眼紅棗茶
本身我好鍾意飲薑母茶呢啲暖胃嘅飲品,見到有即刻要試下,上面有一層奶泡,可以品嚐到綿滑口感,裡面又有龍眼同紅棗可以食,超鍾意呢杯飲品,食完野慢慢飲令人有種窩心嘅暖意。 薑味小清新
朋友叫嘅ginger beer, 感覺非常fresh, 有薄荷葉加青檸,兩杯飲品都有唔同嘅享受~ 除咗用心又好味嘅食物,亦好鍾意呢度嘅親切嘅服務態度,與其係外面又迫又多人咁食,不如行多幾步路,會有更好嘅選擇💕