2012-06-29 46 瀏覽
好食過尖沙嘴赫德道的土耳其餐館。多數都的燒肉都太乾,因為烘夠後為保溫仍繼續烘,結果烘到過乾。但呢間就烘得剛剛好。我叫了雞肉卷。肉塊又暖,又有肉汁。香料比較少,主要靠純肉味,但都夠喇。雞肉卷($35)幾得意,用錫紙包到實,保溫。食時就好似食甜筒咁撕開錫紙。雞肉卷係蕃茄新鮮,沙律醬味夠,其餘就係轉轉肉片好唔好。諗落都好似漢堡包的組合。單天保至尊,全靠轉轉烤肉。好在呢間轉轉烤肉真係好食。下次試下茄汁+乳酪的 Iskendar 轉轉肉片包/飯餐,聽下好唔好過赫德道的。土耳其冰紅茶都唔錯喎,茶味濃又不會過甜。土耳其咖啡都幾貴,$25蚊,其實係種 expresso,好細杯,只係兩個一蚊銀咁闊。都幾濃幾香,無一般expresso咁苦,好多咖啡渣沉底。但唔係特別好,唔值我花$25。下次唔會叫。
好食過尖沙嘴赫德道的土耳其餐館。

單天保至尊,全靠轉轉烤肉。好在呢間轉轉烤肉真係好食。

土耳其冰紅茶都唔錯喎,茶味濃又不會過甜。