5天前
最近成日聽朋友介紹呢間串燒屋好特別而且好好食,雖然自己住喺觀塘,但係竟然未試過,就一於今日約埋朋友嚟試啦。一去到雖然時間只係六點幾,但係餐廳已經好多人,好彩等咗一陣位就入得。見到出面有飲品櫃係自己自助形式嘅,而且出面仲有甜品同啤酒拎,啱晒一大班朋友傾偈同飲啤酒呀。呢間餐廳有別於其他任食串燒,佢嘅環境好乾淨,而且枱面有個爐,除咗可以一直燒住啲串燒唔怕凍晒之外,佢最特別嘅係仲識得轉轉吓,非常得意。我諗如果帶小朋友嚟,佢哋一定都會好開心。我自己覺得最抵讚嘅就係呢個牛肉串,佢嘅牛肉好高質,而且牛味好重,又大嚿又惹味。另外,呢度嘅海鮮都非常新鮮,我自己就最鍾意呢個燒蝦。佢嘅蝦肉質非常彈牙,而且大大隻,一食落就知道佢係新鮮蝦。呢間餐廳又抵食又好玩,唔怪得咁多人啦,下次朋友聚會都一定會提議呢度呀。