2022-09-30 74 瀏覽
今日繼續我哋大角嘴「揾晏食」之旅。行到去埃華街既《BurgerMan 》試試。我對手打漢堡專門店既基本期望係,塊漢堡一定比「麥記」既漢堡厚,肉味更濃;另外,叫得做「專門店」,應該款式,配菜和醬汁會有更多選擇。《BurgerMan》大角嘴店堂食空間未算大,六七位「立食」便已經企滿小店空間。午市套餐分A-E 餐,連包亦連薯條汽水。我同老友計過,E 餐同正價減幅最大,不過我個人對菠蘿十分麻麻,反樸歸真,揀番招牌芝士漢堡 (A 餐)。堂食太多人便外賣吧。大約十分鐘行返到公司; 漢堡包是美式的,有芝麻在頂那種,更重要是暖暖的(這是No.1 重要!);牛肉漢堡巨裝有厚度,double 「麥記」安格斯吧,芝士生菜番茄,就是這樣簡簡單單;不幸地,薯條外帶變凍了,美中不足。總結: 基本芝堡不錯,亦算正常價位;下次可能挑戰和牛包 😅

總結: 基本芝堡不錯,亦算正常價位;下次可能挑戰和牛包 😅