2023-07-04 66 瀏覽
餐廳既燈光都好明亮,入到去就覺得坐得好舒服。主打都係賣無激素雞,仲要係講明不含人造色素及沙門氏菌等香港安全認證。我地今次叫左慢煮無骨滑雞飯、慢煮奇味口水雞飯 (每份仲會跟一碗花生眉豆木瓜無激素雞老火湯) 同 涼拌山藥。🤤先講佢地既雞肉係低溫慢煮2小時,所以食起上黎嫩滑好juicy,就算食到雞胸,一D都唔鞋口,雞皮亦比起一般既好薄,好香雞味。而佢地既白飯都撈埋藜麥,所以食起上黎會更加健康~❤2份雞既醬汁都係另上,我自己就中意慢煮無骨滑雞,配上自家調製既醬油,"點"小小,將雞味更加突出! 而中意重口味同辣既話奇味口水雞就岩喇😎食完雞緊係要飲返碗老火湯 同 涼拌山藥Refresh下 <3 佢地既野食都冇味精同色素,岩哂健康又唔大食既你!😋