2024-07-17
今日同朋友去尖沙咀食鐵板燒,真係食到好滿足㗎!特別係佢哋有輕食午餐Menu,簡直啱晒我呢啲胃口細嘅女士!🤣首先講吓前菜,前菜用柚子醬汁加少少火龍果同生菜。醬汁幾開胃,配合準備食鐵板燒啱啱好。我揀咗鹿兒島黑豚豬肩,啲豬肉啖啖地,入口即溶,超級juicy,側邊仲有唔同嘅調味料,我自己就覺得岩鹽係最夾!炒雜菜就係啲蔬菜爽脆,炒得恰到好處,唔會過火!蛋炒飯就更加係簡單中帶有驚喜,飯粒彈牙,蛋香味濃郁,仲有啲蔥花係度增添口感!麵豉湯啲湯底濃郁,仲有啲豆豉嘅豆香味,暖身又開胃,啖啖咁飲落去,真係好舒服!最後係甜品芝麻大福,個大福皮薄餡多,芝麻嘅外殼味香濃,裏面係紅豆蓉餡又唔會太甜。總括嚟講,呢間鐵板燒嘅輕食午餐Menu真係係太啱我口味啦,份量重要啱啱好。 見到隔籬枱嗌龍蝦套餐都好似幾好食,下次晚餐大胃口啲嘅時候可以嗌!❤️
炒雜菜就係啲蔬菜爽脆,炒得恰到好處,唔會過火!