2019-07-28 201 瀏覽
呢間川婆婆我食咗好多次啦,好食得嚟又唔係好貴,最主要係快,因為係附近返工,比較難搵到一家又好食又快嘅,偶遇呢間川婆婆,食過一次之後,從此成為咗我嘅午餐之選(因為之前都係食酸辣,今次試咗個清湯,意外驚喜,好似呢d川味舖,注重都係辣,但係原來清湯都可以咁好食,可想而知店家注入咗好多心血,底子打得唔錯!)優點:一、麵底彈牙爽口(紅薯細粉)二、餸嘅選擇夠多,睇到我都眼花繚亂(推薦豬扒漢堡/午餐肉,pls本人係食肉獸,咯咯)三、餸嘅份量都好多,似我咁大食嘅人,有時候麵食曬,d菜都仲有好多(可以比多d麵啊,菜太多啦🤣)四、比較衛生,選用一次性餐碗具(食油膩食品,一次性餐具都係有乾淨d嘅優勢)五、落單可以填係張落單紙道,因為佢哋一般都比較忙,就岩曬我呢d選擇困難症要唸好耐望好耐嘅人,加上我有近視又望唔到上面個大menu板,攞住張落單紙又可以慢慢唸又睇得清楚,好方便👍🏻缺點:一、湯底比較鹹(個人唔太鍾意太鹹嘅嘢)二、服務態度一般(都不算缺點嘅,只係一開始覺得服務一般,不過買得多之後,連店家都認得我啦,就反而有種家嘅感覺,大家都會傾下計,好隨和~好似你係屋企咁,都會表現到最真實嘅一面!)三、地方較細,得

優點:
一、麵底彈牙爽口(紅薯細粉)

缺點:
一、湯底比較鹹(個人唔太鍾意太鹹嘅嘢)
三、地方較細,得兩張站台(有了解過,呢間舖主要係做外賣,呢樣可以理解)

行過路過唔好錯過,去試下啦,或者佢就係你嘅午餐之選呢。啊!寫完有d餓添,等我聽日又去食先,咯咯!

地址~旺角中心二樓SB04
人均~42