2019-02-20
由於朋友不停話想食辣,所以我地就搵咗呢間係旺角新開嘅麻辣小店食啦。呢到自己劃紙落單,有好多唔同小食同米線,由於同行朋友想食多啲小食,所以我地就嗌咗一碗米線一齊share。重慶小鍋米線,我地揀咗麻辣小辣,餐單上面麻辣燙嘅部分係嗌餸,加落碗米線到嘅,我地就叫咗牛栢葉,豬紅,貢丸,豆卜,金菇菜同娃娃菜。可能嗌小辣嘅關係,所以湯底就真係唔太辣,建議食辣嘅人可以狠心地叫大辣😂豬大腸拼雞中翼,小辣。呢到既雞中翼比較似滷水雞翼,完全冇辣味有啲失望,不過豬大腸就正啦每舊都好大舊,咬落去勁多油脂🤤而且亦都吸到辣味,好食!木耳拼海帶,小辣。木耳好爽口,加埋麻辣味好開胃,而朋友就比較鍾意食海帶👍🏻口水雞。呢到嘅口水雞比較多骨,而肉質亦唔係好滑,不過佢做得夠麻辣,食落好過癮,食辣的話推薦!蒜泥白肉。一上枱已經被滿滿嘅辣蒜吸引住,即刻包舊黎食!豬肉好薄身,包住滿滿辣味嘅蒜蓉,食唔停口!而且亦都唔會有好油嘅感覺,食多幾舊都冇問題!最後就係大家一致好好食嘅麻辣魚蛋。呢隻麻辣魚蛋係用加秘製辣粉係面,唔係用辣汁。首先魚蛋十分彈牙有魚香,就算唔加辣粉本身已經好好食。佢嘅辣粉係咁多樣食物入面最辣,但唔會係死辣,而係好香嘅麻
最後就係大家一致好好食嘅麻辣魚蛋。呢隻麻辣魚蛋係用加秘製辣粉係面,唔係用辣汁。首先魚蛋十分彈牙有魚香,就算唔加辣粉本身已經好好食。佢嘅辣粉係咁多樣食物入面最辣,但唔會係死辣,而係好香嘅麻辣,配埋彈牙嘅魚蛋真係完美!極度推薦!!
呢間小店新開既關係,老闆都會問下客人意見希望加以改善,睇得出係好有心機去做好佢,我地就希望雞翼可以吸到更多辣味,希望下次去食有改善啦👍🏻👍🏻👍🏻