2024-11-30
Goobne Chicken 今日要介紹喺銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓嘅一間韓國菜餐廳,呢間韓國菜餐廳喺2021年拎個獎「最優秀開飯-韓國菜餐廳」,餐廳入面都算好闊落,店員安排我坐近窗口,當日正正係落緊雨,如果無落雨嘅話,窗外景色應該都幾靚!1.火山烤雞(無骨)🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️$215(9/10)呢個火山烤骨係韓國最火熱嘅烤雞,烤雞肉質嫩滑,大約有15舊無骨烤雞,食得好辣嘅你不妨試下,呢個烤雞辣度驚人,最初放入口係甜甜地,頭來食食下越來越辣,最後辣到要飲水!2.芝加哥薄餅$198(10/10)呢個芝加哥薄餅有齊五種優質芝士,仲有香辣茄醬加持,最鍾意佢哋個薄餅餅身夠厚,又香又脆,食到最後無料果度薄餅底似平時蛋撻餅底咁脆,夠厚又唔乾身,好好味!2人總共價錢$456,其他有加一服務費!個人口味總評分:9.5/10@goobne.hk @goobnehk 地址:銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#GoobneCh
2.芝加哥薄餅$198(10/10)
2人總共價錢$456,其他有加一服務費!
個人口味總評分:9.5/10
@goobne.hk @goobnehk
地址:銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓
#GoobneChicken #韓國菜 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong